Aktuális

Komoly adókedvezményben részesülhetnek a fogyatékkal élők

Akár több százezer forintot is visszakaphatnak adójukból azok, akik valamilyen súlyos fogyatékossággal élnek – olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

A személyi adókedvezményt az összevont adóalapból lehet érvényesíteni, visszamenőleg öt évre. A kedvezmény igényléséhez a betegség fennállásáról szóló igazolás szükséges, amit a szakambulancia, a kórházi osztály szakorvosa, illetve a háziorvos állíthat ki.

A kedvezmény mértéke a betegség kezdőnapjának hónapjától havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér öt százalékának megfelelő összeg. Többek között a hallási, látási, mozgásszervi fogyatékossággal, a különböző mentális és viselkedészavarokkal élők, elzáródást okozó érbetegségekben vagy egyes daganatos betegségekben szenvedők jogosultak az adókedvezményre, illetve azok, akik rokkantsági járadékban részesülnek.

Az ideiglenes igazolásokat évente kell kiállítani, a végleges állapotot pedig nem kell újra igazolni. A személyi kedvezményt beteg gyermek után nem lehet igénybe venni, azt kizárólag a betegségben szenvedő érvényesítheti – olvasható a lapban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top