Aktuális

Újabb pénzhez juthatnak a Malév volt dolgozói

Legalábbis akkor, ha sikerül értékesíteni a cég még meglévő vagyontárgyait.

A Malév felszámolója június végéig kapott lehetőséget arra, hogy megpróbálja eladni a légitársaság egyetlen repülőjét, ha sikerrel jár, újabb forintokhoz juthatnak a volt dolgozók – írja a Napi Gazdaság.

A felszámolási eljárás során az egykori alkalmazottaknak idáig összesen bruttó 3,6 milliárd forintot fizettek ki, ennek forrása a bérgarancia-alap, illetve a saját értékesítésekből és követelésbehajtásokból befolyt bevétel volt. A dolgozói követelések kifizetettsége átlagban elérte az 50 százalékot – mondta a felszámoló.

Továbbra is értékesítésre vár a HA-LNA lajstromjelű, Bombardier CRJ200ER típusú repülőgép, amelynek eladásával már sokszor próbálkozott a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. A korábbi sajtóhírek szerint a 15 ezer órát repült gépért a felszámoló 3,6 millió dollárt, azaz 817 millió forintot kért, alkatrészként való eladása nem merült fel. A repülő mellett a felszámoló a még fennálló követeléseket próbálja meg értékesíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top