Aktuális

David Cameron: Szerződésmódosítások is kellenek a bevándorlás megfékezésére

Az Európai Unió szerződéseit is módosítani kell az EU-társállamokból érkezők nagy-britanniai bevándorlásának megfékezésére – mondta vasárnap a brit miniszterelnök.

David Cameron a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette azt is, hogy a brit EU-tagságról általa megígért népszavazást a 2017 végében meghatározott határidőnél előbb is megtarthatják.

Cameron a brit kormány szigorítási terveinek fő pontjai közül kiemelte, hogy nem kaphatnak munkanélküli segélyt azok, akik állásajánlat nélkül érkeznek más EU-tagállamokból, és ha hat hónapon belül nem találnak munkát, távozniuk kell Nagy-Britanniából.

Akik találnak munkát, azoknak is négy évig kell folyamatosan dolgozniuk, mielőtt jogosulttá válnának a brit szociális ellátórendszer teljes körű szolgáltatásaira.

Az egyik korábbi cikkünkben megszólaló Szűcs Hajni a pénzügyi szférában dolgozik, új otthona Anglia. Egy multinál helyezkedett el, és együtt él angol barátjával. A bőrén érzi, mit jelent külföldinek lenni, és nem rejti véka alá a véleményét. “…Egyrészt igazat adok Cameronnak, ezt a helyzetet kezelni kell, de nem országszinten, hanem EU-szinten. Aki ezt nem látja, vagy tagadja, az nem ebben az Európában él. Aki nem képzett eléggé, nem akar dolgozni, csak támogatásért jön ide – vagy akárhová –, azt ne legyen köteles egy angol vagy helyi adófizető eltartani…”

David Cameron: szerződésmódosítások is kellenek a bevándorlás megfékezésére

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top