Aktuális

Magyarázkodik a Facebook

A 2014-es évre visszatekintő automatikus poszt sokak számára tragikus emlékeket idéz.

Remek év volt! Köszönöm, hogy te is benne voltál ebben – ezt a mondatot gyakran olvashattuk a napokban a Facebookon a minden felhasználó által automatikusan generálható posztban, mely a 2014-es év fotóiból, bejegyzéseiből áll össze.

Egy Eric Meyer nevű amerikai férfi is elkészítette a maga visszatekintését, ő azonban borzalmas évet tudhat maga mögött, miután elveszítette a 6 éves kislányát, aki agydaganatban szenvedett. A poszt fejlécében pedig éppen a kislány fotója jelent meg, felszakítva ezzel a gyászoló apa lelki sebeit.

Nyilvánvalóan nem ő volt az egyetlen a közösségi oldal 1,3 milliárd felhasználója közül, akik a visszatekintésben kellemetlen vagy egyenesen tragikus eseményekkel szembesültek. Akiknek haláleset árnyékolta be a 2014-es évét, vagy akár idén váltak, elvesztették a munkájukat, vagy épp betegséggel kellett megküldeniük, azoknak ez az év bizony sok minden volt, de remek egészen biztosan nem.

Eric Meyer a blogjában írta le, mekkora fájdalmat okozott számára a visszatekintés, mire a Facebook nevében az illetékes termékmenedzser, Jonathan Gheller személyesen kért tőle elnézést. “Az alkalmazás sokak számára nagyszerű, de nyilvánvalóan ebben az esetben nem örömet, hanem szomorúságot okozott. Ez egy értékes visszajelzés” – fogalmazott igen diplomatikusan Gheller, és egyúttal további fejlesztéseket ígért, hogy jövőre elkerüljék ezeket az eseteket.

Forrás: Time.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top