Aktuális

Szén-monoxid-mérgezés volt a budapesti rendőrszékházban

Szombat este ki kellett üríteni a Teve utcai rendőrszékházat, mert többen rosszul lettek. Vélhetően szén-monoxid-mérgezés okozta ezt, ám a szakértői vizsgálat még tart.

“A rendőrség budapesti Teve utcai székházában jelenleg is tart a szakértői vizsgálat annak megállapítására, hogy mi okozta a rosszulléteket szombaton az épületben” – mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese, azonban azt hangsúlyozta, ez nem akadályozza a hatóság munkáját, a rendőrség folyamatosan ellátja a feladatát.

Szombat délután az épület mínusz második szintjén dolgozók közül többen panaszkodtak a levegő minőségére. A telepített és a mobil mérőeszközök nem mutattak rendellenességet, ezért folyt tovább a munka. Kevéssel 19 óra után azonban többen már rosszullétre panaszkodtak, ezért kihívták a katasztrófavédelem munkatársait. Műszereik az épületben nem, de kilenc ember vérében kimutatták a szén-monoxidot, ezért kiürítették az épületet.

Az, hogy az épületben hétfőn elkezdődhet-e a munka, a szakértői vizsgálat eredményétől függ – mondta el Gál vasárnap délután.

Szén-monoxid mérgezés volt a budapesti rendőrszékházban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top