Aktuális

Emma Watson lett az év feminista sztárja

Az amerikai Ms. Foundation for Women és a Cosmopolitan magazin közös online szavazáson választotta meg 2014. feminista hírességeit.

A legtöbb voksot Emma Watson kapta, akit júliusban a női egyenjogúságért küzdő UN Women nemzetközi szervezet jószolgálati nagykövetévé neveztek ki. A színésznő szeptember végén azzal indította az ENSZ új kampányát, hogy felhívta a figyelmet arra: a feminizmus nem egyenlő a férfigyűlölettel, és a nemek közötti egyenlőség nem csak a nőknek fontos.

Emma Watson lett az év feminista sztárja

A szavazáson második lett Laverne Cox amerikai színésznő, aki a melegek, leszbikusok és transzneműek ügyéért küzd. A narancs az új fekete című sorozatban Sophia Burset szerepét alakító sztár az első nyíltan transznemű, afroamerikai nő, aki főszerepet játszik egy mainstream tévésorozatban.

A harmadik helyezett Rachel Maddow amerikai médiaszemélyiség és politikai kommentátor, aki az első nyíltan leszbikus műsorvezető főműsoridőben futó hírműsorban az Egyesült Államokban.

A tízes listára felkerült még Beyoncé, Cher, Amy Poehler, Tina Fey, Meryl Streep, Mindy Kaling és Ann Curry.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top