Aktuális

Nyolc gyermek megölésével gyanúsítanak egy ausztrál anyát

A családi tragédia az észak-ausztráliai Cairns városában történt pénteken. A pontos körülményeket még vizsgálja a rendőrség.

A hatóságok pénteken nyolc halott gyermeket és egy összeszurkált, 37 éves nőt találtak egy queenslandi család otthonában. Az asszony a gyermekek közül hétnek az anyja volt, a nyolcadik gyermek a rokonságból származott.

A rendőrség szombati közlése szerint a gyilkosság elkövetésével a nőt gyanúsítják. Jelenleg kórházban ápolják, tudatánál van, és állítólag már vallomást is tett. Részleteket azonban egyelőre nem tudni.

Az Ausztráliát mélyen megrázó tett elkövetésének indokai egyelőre nem ismertek. Noha a hírek szerint az érintett környékre súlyos szociális helyzet és az erőszakos cselekmények magas száma jellemző, a rendőrség cáfolta, hogy “problémás” családról lett volna szó. A szomszédok vallomása szerint az édesanya rendkívül gondosan törődött gyermekeivel, és nagyon szerette őket.

A megölt gyermekek közül a legfiatalabb 18 hónapos, a legidősebb 14 éves volt. Az áldozatokra hazaérkező idősebb testvérük, egy 20 éves férfi talált rá. Az édesanya mellett állítólag egy másik összeszurkált embert is találtak. Őt is kórházba szállították, de személyazonosságát nem közölték.

A családi dráma akkor történt, amikor Ausztrália még fel sem ocsúdott a hét eleji sydney-i túszejtő akcióból, amely három halottat követelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top