Aktuális

Fehér por hullott Kaposváron

Fehérségbe borult Kaposvár egyik utcája, de nem a hó miatt... A lakók az egészségükért aggódnak.

Fehér por hullott az égből. A miénkkel együtt négy családi házra jutott belőle. Beterítette az udvart, ott van a virágokon és a növényeken, a díszburkolaton. Napok óta söpröm, de még mindig maradt belőle. Nem tudjuk, hogy ártalmas-e, mert az ember önkéntelenül beszippantja. Szerintem mészpor, mert irritáló, mészhidrátszagot éreztem” – mondta el a sonline.hu-nak az utca egyik lakója, Ursprung János.

A kaposvári cukorgyár közleményben reagált a panaszra: “A Magyar Cukor Zrt. sajnálattal értesült a cukorgyár környékén tapasztalt szokatlan mennyiségű mészporra vonatkozó panaszról. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a gyár a korábbi évekkel teljesen azonos módon végzi a beszállított mészkő és égetett mész feldolgozását és mozgatását. Az esetileg tapasztalt porzás ezért inkább az elmúlt hetek száraz és szeles időjárásának tudható be. A mészkő nem veszélyes anyag, ezzel együtt a fokozott porzást a gyár igyekszik mindenképpen elhárítani. A gyárudvart az égetett mész beszállítását és felhasználást követően rendszeresen takarítjuk, és intézkedés történt annak érdekében is, hogy a gyártelepen található valamennyi zavaró porzást okozható forrást felszámoljunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top