Aktuális

Gucci táska és luxusóra: cinizmusból jeles

Úgy tűnik, a politikusoknak jó év volt 2014 - jutott pár arcpirító jelenet az esztendőre. A legfelháborítóbb momentumokból szemezgettünk.

1. Varju László DK-s képviselő adta át a parlamentben a dohányipari szakszervezetek csokijait. A csokik csomagolópapírjain családi fotók láthatók, a hátoldalukon pedig egy üzenet: “Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts, kérlek teljesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!” Orbán Viktor és Semjén Zsolt nem úgy szavazott, ahogy kérték, de a csokit mindketten jóízűen elmajszolták – amivel még a házszabályt is megsértették. A csokipapírt végül Ikotity István bajai LMP-s képviselő a cinizmus ereklyéjeként bocsátotta árverésre a Vaterán.

Politikus rulez: a politikusoknak jó év volt 2014
Fotók: alfahir.hu
Fotók: alfahir.hu

2. Sélley Zoltán, az V. kerületi önkormányzat jegyzője egy Amedeo Testoni márkájú cipőben jelent meg a kerületi önkormányzat ülésén még áprilisban, amit az Origo szemfüles fotósa le is kapott. Cipője talpán még az árcédulát is rajtahagyta. Ez azt mutatja, hogy lábbelije 980 euróba, nagyjából 300 ezer forintba kerül. A jegyző azt mondta, a cipőt 40. születésnapjára kapta a testvéreitől, akik leértékelve vették a lábbelit a Vathy’s Corner nevű budapesti boltban.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo Archív
Fotó: Tuba Zoltán – Origo Archív

3. Az Index szúrta ki az MTI képén, hogy egy október 27-én készült fotón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csuklóján egy szokatlanul csillogó ékszer tűnt fel, egy Rolex luxuskaróra. A politikus a Miniszterelnökségen keresztül üzent az Indexnek: a 35. születésnapjára lepte meg magát ezzel az órával. 2010-ben, Lázár 35. születésnapja évében a legolcsóbb Rolex Bubblebackeket 200-300 ezer, a jobbakat pedig 800-900 ezer forintért lehetett megvenni.

Politikus rulez: a politikusoknak jó év volt 2014

4. Kósa Lajos volt debreceni polgármester, a Fidesz alelnöke a titkárnőjével, Halász János volt kulturális államtitkárral és Halász fiával nézett be az aucklandi Rolling Stones-koncertre. Az út fejenként egymilliójukba került.

Politikus rulez: a politikusoknak jó év volt 2014

5. Az Index fotósa vette észre, hogy Habony Árpád, Orbán Viktor főtanácsadója, kezében egy Gucci luxustáskával sétált át a Kossuth téren, éppen akkor, amikor a téren a költségvetés szociális megszorításai ellen tüntettek aktivisták. Utánanéztek, mennyibe is kerül egy ilyen darab: a táska épp akciós, 2100 helyett csupán 1469 dollár, azaz 364 ezer forint. Egy nappal később aztán Gucci-bőröndöt is villantott Habony a londoni Heathrow repülőtéren. Ennek beszerzését aligha úszta meg félmillió forint alatt.

Fotó: Huszti István - Index
Fotó: Huszti István – Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top