Aktuális

Ennyi magyar vár fizetésemelést jövőre

Nyugaton kevesebben számítanak fizetésemelésre, a magyarok ugyanakkor kevésbé számolnak a hazai gazdasági fejlődéssel.

A magyar lakosság közel fele fizetésemelésre számít 2015-ben, noha a többség nem számol a gazdaság bővülésével 2015-ben – derül ki a Randstad személyzeti tanácsadó cég legfrissebb felméréséből.

A 34 országra kiterjedő, reprezentatív vizsgálat szerint még Belgiumban vagy Luxemburgban is kevesebben számítanak fizetésemelésre, mint Magyarországon, igaz a luxemburgiak a jövő évi gazdasági fejlődés lehetőségét is az egyik legpesszimistábban látják.    

A magyar munkavállalók 55 százaléka bízik abban, hogy a közelgő ünnepek alkalmából egyszeri pénzjutalmat kap, míg ez az arány Németországban 48 százalék, az Egyesült Királyságban 43 százalék, Dániában pedig a lakosság csupán 22 százaléka vár bónuszt. 

A globális tanulmány szerint az ázsiai és dél-amerikai országokban a leggyakoribb, hogy pluszpénzt kapnak karácsonykor az alkalmazottak, Mexikóban például a megkérdezettek 86 százaléka számít erre.

A világ nagy részével, 58 százalékával ellentétben a magyarok csupán 39 százaléka számít a hazai gazdaság fejlődésére. Még az elmúlt években súlyos nehézségekkel küzdő portugálok (78 százalék) és spanyolok (87 százalék) is bizakodóbbak. 

Ti számítotok fizetésemelésre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top