Aktuális

Sydney-i túszdráma – Véget ért a túszejtő akció

Véget ért a túszdráma a sydney-i kávéházban, ahol egy fegyveres ismeretlen számú túszt tartott fogva több mint 15 órán át – közölte az ausztrál rendőrség helyi idő szerint kedd hajnalban.

A rendőrség előzőleg megrohamozta a kávézót, majd fegyverek ropogását lehetett hallani. A hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket. Szemtanúk szerint legkevesebb négy embert hordágyon szállítottak el.

Néhány pillanattal azelőtt, hogy a rendőrség behatolt az épületbe, szemtanúk hat embert – feltehetően túszokat – láttak kiszaladni az épületből. Előzőleg öt másik túsz is kimenekült a kávézóból.

Feltételezések szerint akár tíz alkalmazott és harminc vendég is lehetett a Sydney nyüzsgő üzleti negyedében működő üzletben, amikor a fegyveres férfi behatolt oda.

Ausztrál rendőrségi források közlése szerint a túszejtő egy radikális nézeteket valló iráni menekült. Sorsa egyelőre nem ismeretes.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top