Aktuális

Kiderült, mennyire szeretünk jótékonykodni és kivel

A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi időszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel – derült ki egy felmérésből.

A kutatás szerint egy állatmenhelynek háromszor annyian – a megkérdezettek 16 százaléka –  nyújtanának segítséget, mint egy hajléktalanszállónak. Utóbbit a válaszadók csupán 5 százaléka támogatná.

A legtöbben (60 százalék) gyermekotthonok számlájára utalnák a képzeletbeli, jótékonyságra fordítható egymillió forintjukat, míg a válaszadók egyötöde (17 százalék) fogyatékossággal élőkkel foglalkozó intézményeket részesítene előnyben – derült ki az Immochan Magyarország Kft. megbízásából készített felmérésből, melynek célja egy nagyszabású adománygyűjtés minél hatékonyabbá tétele volt.

A 3500 fő megkérdezésével végzett közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy a döntő többség étellel, ruhával, háztartási eszközökkel támogatná a rászorulókat, pénzbeli támogatást csak a megkérdezettek tíz százaléka nyújtana. Csupán pár százalékra tehető azoknak az embereknek az aránya, akik a kérdést úgy látják: nekik is van elég gondjuk, inkább rajtuk segítsenek.

Adományozz karácsonyi ajándékot nehéz sorsú gyerekeknek!
Íme, a részletek!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top