Aktuális

Egy gyermek után is jár otthonteremtési kedvezmény

Az új szocpol 12 ezer családot érinthet. A lehetőség 2015 júliusától él. Lássuk a számokat!

A családok egy gyermek esetén 500 ezer, három gyermek esetén 3,25 millió forint támogatást kérhetnek. A vissza nem térítendő támogatást júliustól használt lakás megvásárlására is kérni lehet, vagy arra, hogy a meglévő ingatlant további szobával, vagy akár tetőtér-beépítéssel bővítsék. A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK)  éves szinten (az első teljes évtől, 2016-tól) 12 ezer családot érinthet.   

Egy 36 éves gyermektelen pár egy 60 négyzetméteres új lakás vásárlásához egy gyermek vállalása esetén 600, míg két gyermek vállalása esetén 800 ezer forint támogatást kérhet. Egy 28 éves egygyermekes házaspár használt, 55 négyzetméteres lakótelepi lakás vásárlásához egy gyermek esetén 500, két gyermek esetén 800 ezer forint támogatást kaphat. Támogatást élettársak is kérhetnek már meglévő gyermekek után, így például egy 29 éves, élettársi kapcsolatban élő pár 1,3 millió forintot kérhet, ha 70 négyzetméteres családi házukat 25 négyzetméteres tetőtérrel építik be.

Egy négygyermekes 37 éves házaspár 155 négyzetméteres, alacsony energiafogyasztású új családi házának építéséhez, vagy használt ingatlan vásárlásához 3,25 millió forint támogatást igényelhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top