Aktuális

“Pohár az asztalon, kérnénk a vizeletmintát” – 10 kérdés a drogtesztről

"Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt" – így hangzik dr. Kocsis Máté, VIII. kerületi polgármester véleménye. Van pár kérdésünk. És nem, nem az a problémánk, hogy az újságíró is közszereplő.

1. Mikor lesz ugyanilyen fontos kérdés a magyar állampolgárok kötelező egészségügyi szűrése szélesebb körben? Méhnyakrákszűrés, prosztatarákszűrés és tüdőszűrés…Tényleg a drogszűrésre kellene költeni több milliárd forintot?

2. Pontosan hogyan képzelte a kivitelezését? Bejön a szerkesztőségbe a “pisibiztos”, és megnézi, ahogy telepisilem a poharat?

3. Mégis, miért kérdőjelezik meg a szülők kompetenciáját azzal, hogy 12 év felett a gyereket drogtesztre kötelezik? Mit üzen ez a szülőknek? És mit üzen a gyereknek? Azt, hogy bocs,de nem bízunk benned…

4. Ki számít újságírónak? A külsős, mindenhová dolgozó kollégákról lesz valami lista? Még leírni is fájdalmas. A drogteszten sorba fog állni az a celeb is, aki valamelyik tévéadásban szerepel? És részegen lehet műsort vezetni?

5. Az rendben van, hogy részegen be lehet ülni az országházba?

6. Mi a helyzet a nemzeti alkoholstratégiával? Mikor kezeli a kormány fontos kérdésként az alkoholproblémát Magyarországon?

7. Mi történik a gyerekkel, ha pozitív lesz a drogtesztje? Elveszik anyutól? Listázzák? Elküldik átnevelőtáborba, vagy fiatalkorúak börtönébe kerül?

8. És mi történik az újságíróval?

9. És mi történik a politikussal?

10. Mennyibe kerülne ez? Mire lehetne hatékonyabban elkölteni a “pisipénzt”?

+1. Tényleg ez most a legfontosabb kérdés/beszédtéma az országban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top