Aktuális

Megnyílt Budapesten a Cipősdoboz Vár

Országszerte 200 gyűjtőponton várják a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a cipősdoboz-ajándékokat hétfő reggeltől. Az akció központi gyűjtőhelye, a belváros szívében lévő Cipősdoboz Vár vasárnap nyílt meg.

A szeretetszolgálat idén tizenegyedik alkalommal hirdette meg az ország legnagyobb korcsoportos karácsonyi ajándékgyűjtő akcióját, a Cipősdoboz Akciót. A segélyszervezet tavaly már több mint 40 000 karácsonyi ajándékot juttatott el rászoruló gyerekekhez. 

Idén 50 000 cipősdoboznyi ajándékot szeretnének átadni karácsony előtt, 2500 ajándékot Erdélybe, a Böjte Csaba otthonaiban élő gyerekek hagyományos parajdi karácsonyi ünnepére visz a Baptista Szeretetszolgálat.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az akció kedvezményezettjei olyan nehéz sorsú gyerekek, akiknek nem ritkán ez az egyetlen ajándékuk karácsonykor – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Az 1355-ös Cipősdoboz-adományvonal hívásával az adományozók 300 forinttal támogathatják egy cipősdoboznyi ajándék célba juttatását.

Az akció részleteiről, a gyűjtőpontokról és a fontosabb eseményekről bővebb információ a www.ciposdoboz.hu oldalon található.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top