Aktuális

Itt a bonbon, amitől illatozni fogsz

Annak talán jobban örülnénk, ha a kalóriákat tüntetnék el az édességből. Ki tudja, egyszer még oda is eljuthatunk.

A dezodoráló bonbon egy bolgár cukrász találmánya, és már évek óta gyártják. Venciszlav Pejsev szerint a Deo Perfume Candy névre keresztelt édesség semlegesíti és diszkrét rózsaillattal helyettesíti a testszagokat.

A bonbondezodor hatása akár hat órán át is tart, a testsúly és az elfogyasztott bonbonok függvényében. A gyártó japán tudósok munkáira hagyatkozott, akik kimutatták, hogy a rózsaolaj egyik összetevője, a geraniol az emésztés során nem bomlik fel és kiválasztódik a bőrben. A geraniolnak ugyanolyan a hatása, mint a fokhagymáé, azzal a különbséggel, hogy kellemes illatot ad a bőrnek.

Az elgondolás nem új, de az Alpi nevű cég az egyetlen, amely ezt az eljárást alkalmazza, miután leállították a hasonló elven működő japán rágógumi gyártását. A dél-bulgáriai Aszenovgradban működő kis üzemben 2011-ben kezdték el gyártani a Bulgáriában hagyományos terméknek számító rózsaolajjal illatosított első bonbonokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top