Aktuális

Megállíthatatlan a lavina? – Egyre többen mennek Nagy-Britanniába

Romániából és Bulgáriából nagyon sokan érkeztek, cikkünkből az is kiderül, mi a helyzet a magyarokkal.

Úgy tűnik, Nagy-Britanniában nem sikerült megfékezni a bevándorlást. A brit statisztikai hivatal összegzése szerint a júniust megelőző 12 hónapban 260 ezer új bevándorló érkezett a britekhez. Az ezt megelőző időszakban 182 ezren érkeztek az országba.

Az Európai Unióból érkezettek száma is emelkedett, s ehhez jelentősen hozzájárultak a Romániából és Bulgáriából áttelepülők. Becslések szerint ebből a két országból 32 ezren érkeztek az egy évvel korábbi 18 ezer helyett. Januárban járt le ugyanis a két országgal szembeni hétévi átmeneti bevándorlási korlátozás. A bevándorlás egyébként rendkívül kényes kérdés a briteknél, az is felmerült, hogy emiatt kilépnek az EU-ból.

Visszaesett a magyarok bevándorlása

Ugyanakkor a briteknél munkát vállaló magyarok száma csökkent: a szeptembert megelőző 12 hónapban 21 ezernél valamivel többen folyamodtak társadalombiztosítási kártyáért, az egy évvel korábbi azonos időszakban ugyanezt 26 ezren tették meg.    

Mint azt megírtuk, a külföldön munkát vállaló magyarok fele Londonban él, hogy miért pont ott, az kiderül cikkünkből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top