Aktuális

Tinilányok robbantották fel magukat egy piactéren

Tizenéves lányok robbantották fel magukat kedd délelőtt a Nigéria északkeleti részében fekvő Maiduguri városban, a merényletben legkevesebb 45 ember életét vesztette – közölték szemtanúk és biztonsági források.

A kettős öngyilkos merényletet egy zsúfolt piactéren hajtották végre az elkövetők, akik hajukat és nyakukat eltakaró hidzsábot viseltek. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a robbanószerkezetek néhány perces különbséggel léptek működésbe.

“Az első robbantás helyi idő szerint délelőtt 11 órakor történt, és amikor az emberek odagyűltek a helyszínre, hogy segítsenek az áldozatokon, egy második pokolgép is működésbe lépett” – mondta egy szemtanú.

A robbanások az egész belvárosban hallatszottak, messziről is látni lehetett a hatalmas füstoszlopot, amely a magasba emelkedett a piac felett. A támadást egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára, megfigyelők szerint azonban a Boko Haram nigériai iszlamista milícia állhat a merénylet mögött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top