Aktuális

Te is segíthetsz a gyermekeken egy kis csengő vásárlásával

Bájos gesztussal emlékezik az elhunyt gyermekekre december 2-án a UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány. Ezzel együtt egy nagyszabású adománygyűjtő akciót is útjára indítanak.

A rendezvényen 2000 darab kis csengőt függesztenek ki az Arena Plaza Jégterasza fölé. Az alapítvány ezzel a gesztussal szeretne megemlékezni arról, hogy a Földön öt másodpercenként meghal egy gyermek. A kis csengők ezeket a gyermekeket jelképezik.

Emellett december 2-ától nyakba akasztható kis csengőket is lehet vásárolni. Egy kis csengő 500 forint, az összegből egy súlyosan amputált kisgyerek teljes napi étkezését biztosítja az alapítvány.

Az eseményen számos ismert személyiség vesz részt, akik az Engi Klára által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség utánpótlás programjában résztvevő gyerekekkel fognak korcsolyázni. A Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium énekes iskolájának növendékei pedig Mozart Bűvös csengettyű című zeneművét adják elő.

A délelőtt tíz órakor kezdődő rendezvény háziasszonya D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványának nagykövete lesz. Beszédet mond Danks Emese, az alapítvány nagykövete, valamint Balla Erna, az Arena Plaza igazgatója.

A jégteraszon a résztvevők közösen fogják megszólaltatni a kis csengőket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top