Aktuális

Így küzdj a szülészeti erőszak ellen egy rózsával!

A szülészeti erőszak elleni fellépésre buzdít a Roses Revolution mozgalom egy facebookos felhívással a nők elleni erőszak világnapján.

A világméretű Roses Revolution – a rózsák forradalma – mozgalom kezdeményezői arra buzdítanak mindenkit, aki szülészeti erőszak áldozatának érzi magát, hogy egy rózsaszínű rózsával adja ezt hírül november 25-én, a nők elleni erőszak leküzdésének világnapján. A rózsás fotót a Facebookon osztották meg.

“Oszd meg te is november 25-én, a nők elleni erőszak világnapján a fotót a #rosrev címkével! Ha akarod, hozzáillesztheted a saját történeted, a szülészet nevét, vagy elkészítheted a saját fotódat a rózsáról a szülészet előtt, sőt megoszthatod mindezt egyenesen a kórházzal!” – olvasható a mozgalom posztjában.

A cél az, hogy az egészségügyi dolgozókhoz eljusson az információ: a protokoll gyakran megalázza és bántalmazza a szülő nőt és a születő gyermeket, illetve tágabb kontextusban: a szülés ne legyen tabutéma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top