Aktuális

Beteg gyerekeket lakoltattak ki Kőbányán

Pszichiátriai kezelés alatt álló gyerekeket lakoltatott ki családjukkal a Kőbányai Önkormányzat egy héttel a kilakoltatási moratórium kezdete előtt – tudatta a Város Mindenkié csoport, amely közleményben fejezte ki felháborodását.

Hétfő délelőtt 15 ember erőszakmentes élőlánccal próbálta megakadályozni egy háromgyermekes anya kilakoltatását egy kőbányai önkormányzati bérlakásból, sajnos sikertelenül. A készenléti rendőrség kilakoltatta a családot, bútoraikat, személyes tárgyaikat azonnal elszállították. A kilakoltatási tilalom egyébként egy hét múlva lép életbe.

A Város Mindenkié csoport közleményében arról tájékoztatott: az anyával az önkormányzat 2007-ben bontott szerződést egy egyszeri, kisebb összegű lakbérelmaradás miatt. A lakásért viszont a szerződésbontás után is fizetni kellett. Az önkormányzat hét éven keresztül megemelt díjat szedett érte, miközben nem adott lehetőséget az adósság vagy a szerződéses helyzet rendezésére.

A három gyermek közül kettő súlyos pszichiátriai beteg egy korábbi családi tragédia miatt, folyamatos kezelés alatt állnak. Az anya, akit most kilakoltattak, a folyamatos felügyeletre szoruló gyerekeket egyedül neveli, ezért nem tud elmenni dolgozni, és nem tud piaci alapú albérletet megfizetni.

A Város Mindenkié csoport felelőtlennek és embertelennek tartja a Kőbányai Önkormányzat lépését. “Szolidaritásunkat fejezzük ki a családot reggel védő rokonokkal és aktivistákkal. Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy a további hasonló kilakoltatások helyett érdemi megoldásokat keressen a lakhatási válságra, és a most kilakoltatott család számára is biztosítson érdemi lakhatási lehetőséget” – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Az esetről további részleteket ide kattintva olvashat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top