Aktuális

Filmbe illő: egyedül mentette meg lányát az iszlamistáktól

Egy holland anya – figyelmen kívül hagyva a figyelmeztetéseket – Szíriába utazott, hogy megmentse 19 éves lányát az Iszlám Állam terroristáitól.

Monique-ot a holland rendőrség is figyelmeztette, hogy ne próbálja meg kimenteni az időközben iszlám hitre tért lányát, mert az túl veszélyes. A helyzetet az is bonyolította, hogy a lány – miután 18. életévét betöltötte – hozzáment egy holland dzsihádistához. Később azonban már szeretett volna hazajutni, de ehhez segítségre volt szüksége, és ekkor fordult az anyjához.

Az anya Törökországon át Raqqába, az Iszlám Állam “fővárosába” utazott. A Facebookon keresztül egyeztetett egy találkát a lányával, és végül sikerült átjutniuk a szír–török határon – számol be a The Telegraph internetes kiadása.

A holland külügyminisztérium illetékesei intézkedtek, hogy anya és lánya a hét vége előtt hazajussanak Hollandiába.

A 19 éves lány esete nem egyedülálló Hollandiában. November elején hazánkon keresztül akart egy fiatalkorú holland lány Szíriába jutni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top