Aktuális

Rágógumi és BKV-jegy is lehet majd a trafikokban

A kormány által benyújtott törvényjavaslat szerint bővülhet a dohányboltok termékköre, ugyanakkor csökkenhet a trafikok száma.

A jövőben rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok. A vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik majd.

Az Országgyűlésnek hétfőn benyújtott törvényjavaslat rögzíti azt is, hogy a tapasztalatok alapján a dohányboltok törvény által lehetővé tett száma (2000 lakos után egy bolt) meghaladta a piaci igényeket, a jövőben ezért lehetővé válik a fokozatos csökkentés. Ennek érdekében megemelik a jogosultsági küszöböt: a korábban 2000 lakos után kiírt egy jogosultság helyett a küszöb 3000 ember lesz.

A javaslat megteremti annak lehetőségét is, hogy azokon a területeken, ahol a dohányboltok számának csökkentése indokolt lehet, megállapodás szülessen a jogosulttal a koncessziós szerződés megszüntetéséről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top