Aktuális

Tüntetők ezrei béníthatják Budapestet az esti csúcsban

Újabb demonstráció lesz ma – ezúttal a Kossuth téren. De most nemcsak a fővárosban, hanem vidéken és több külföldi nagyvárosban is szerveznek megmozdulásokat.

Ma van a “közfelháborodás napja”. Ennek apropóján ismét többezres demonstráció lesz a főváros szívében. Az esemény Facebook-oldalán eddig 20 ezren jelezték biztosan, hogy részt kívánnak venni a megmozduláson. Ha csak feleennyien tényleg elmennek a Kossuth térre, az jelentősen lelassíthatja a közlekedést. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a demonstrálók jó részének lezárt vagy részben lezárt útszakaszokon kell(ene) áthaladnia, ha meg akarja közelíteni a helyszínt.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a rendőrség a demonstráció miatti lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé. Amennyiben a tüntetők létszáma szükségessé teszi, a 2-es villamos rövidített útvonalon, Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M között közlekedik majd. A kieső, Kossuth Lajos tér M és Jászai Mari tér közötti szakasz pótlására a BKK szerint nincs lehetőség, ezért alternatív eljutási lehetőségként a 15-ös és 115-ös autóbuszokat javasolják. A police.hu-n mindössze annyit közöltek, hogy megállási tilalom lép életbe ma este 6-tól 10-ig az V. kerületi Zoltán utca páratlan oldalán az Akadémia utca és a Széchenyi rakpart között. 

A demonstrációt szervező civilek az internetadó, a korrupció, a túladóztatás és a jelenlegi külpolitika ellen tiltakoznak. A csatlakozókat arra kérik, hogy párthoz kötethő jelvényeket ne vigyenek magukkal, tekintettel a rendezvény civil jellegére. A budapesti tüntetés este hatkor kezdődik, várhatóan este fél kilencig tart. De a fővároson kívül utcára vonulnak rengeteg más városban is. Idehaza például Szegeden, Pécsen, Miskolcon, Kecskeméten, Győrben, Dunaújvárosban és Békéscsabán. Emellett több külföldi nagyváros is csatlakozott az eseményhez. Lesz tüntetés Londonban, Berlinben, Amszterdamban, Luxemburgban és Bristolban is. Ezen a térképen valamennyi helyszín megtalálható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top