Aktuális

Életeket mentünk

Kérjük, hogy támogassák Önök is életmentő tevékenységeinket és lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá az új mentőautónk és a benne lévő életmentő eszközöknek a beszerzéséhez!

A Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata

Magyarországon az önkéntes mentésnek évszázados hagyományai vannak. Az első, önkéntes alapon szerveződő mentés 1887-ben indult útjára Budapesten. A XX. században a mentés professzionálissá vált, az önkéntesség eltűnt. Az 1980-as évek legvégén az országban zajló változások ezen a téren is tetten érhetők voltak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatban felmerült egy saját, független, önkéntes munkára szerveződő mentőszolgálat létrehozásának igénye.
Az elképzeléseket tett követte, így 1992-ben megkezdte működését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata, mely immáron 22 éve teljesít szolgálatot.
A Máltai Mentőszolgálat rohamkocsiját megközelítőleg évi 4000 alkalommal riasztja az Országos Mentőszolgálat diszpécsere.
A Szeretetszolgálat egészségügyi szolgálatainak tevékenységében az önkéntesség és professzionalizmus ötvöződik. A máltai mentőn 215 önkéntes dolgozik, akik elhivatott szakemberek, pénzt senki nem kap munkájáért, közös jutalmunk a megmentett élet.

Életeket mentünk

Küldetésünk

A megújulásra mindig készen, a kor kihívásaira folyamatosan válaszolva a Máltai mentőautók hazánk talán legjobban felszerelt életmentő egységei.
Másként nem is tölthetnék be a mentőszolgálat vállalt szerepét: emberi életek megmentését.
Segíteni csak jól szabad: életeket menteni csak megfelelő szakmai felkészültséggel és korszerű eszközökkel lehetséges.
Egy mosoly, egy gyenge kézszorítás, egy halk “köszönöm”. Ennyi az önkéntes munkatársaink fizetsége alázatos munkájukért, ez mégis elég ahhoz, hogy nap mint nap útnak induljanak.

 

Mire gyűjtünk?
A kezdetek óta hagyományosan a 28-as hívójelet viselő Máltai rohamkocsi Budapesten és környékén bárkihez megérkezhet, aki a 104-es központi segélykérő számot hívja a bajban.
Önkéntes orvosok, mentőápolók, gépkocsivezetők, mentőállomás, szakmai tapasztalat
és alázat már mind adott.
Jelenlegi rohamkocsinkat viszont a komoly igénybevétel és a folyamatos készenlét próbára tette már, ezért elkerülhetetlenné vált tartalékos állományba helyezése és egy új mentőautó beszerzése.
Az új rohamkocsi beszerzését sajnos nem áll módunkban önerőből finanszírozni, ezért olyan elkötelezett támogatókra is szükségünk van, akik velünk együtt vállalják a bajban lévők megsegítését.

Életeket mentünk

Felmerülő költségek

Egy új, teljesen felszerelt mentőautó költsége mintegy 38 millió forint.
Ez az ár tartalmazza az életmentő orvosi berendezések is.
Ezen költségek fedezése érdekében közösségi és vállalati adományok gyűjtését szervezzük, melynek alakulása megtekinthető a www.adomanyozz.hu honlapon.

Kérjük, hogy támogassák Önök is életmentő tevékenységeinket és lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá az új mentőautónk és a benne lévő életmentő eszközöknek a beszerzéséhez!
Az adományokat a www.adomanyozz.hu honlapon gyűjtjük, ahol nagyon egyszerűen, pár kattintással máris leadhatóak az adományok paypal –on keresztül, bankkártyás fizetéssel vagy átutalással.
 

Életeket mentünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top