Aktuális

Kiderült: a magyarok félnek a változástól

Elégedetlenek munkahelyükkel a magyarok, mégsem szívesen váltanak, inkább ragaszkodnak a biztos állásukhoz – derül ki a Randstad munkaerő-piaci szolgáltató cég nemzetközi felméréséből.

 A 33 országra kiterjedő kutatás adatai szerint Magyarországon a megkérdezettek 13 százalékának változott az állása az elmúlt hat hónapban, ami rendkívül alacsony érték, ennél kisebbet csak Luxemburgban mértek. Az átlag 24 százalék, de a többi közép-európai országban is jóval magasabb volt a munkahelyváltások aránya, mint Magyarországon: Szlovákiában és Csehországban 17 százalék, Ausztriában és Lengyelországban pedig 21 százalék.
Baja Sándor, a kutatást végző Randstad Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: a magyar munkavállalók inkább ragaszkodnak a biztos állásukhoz, semhogy új kockázatokat vállaljanak.
A megkérdezett magyar munkavállalók 52 százaléka elégedett a munkájával, ennél kevesebbet csak Hongkongban és Japánban mértek. A válaszadók 16 százaléka ugyanakkor kifejezetten elégedetlen, ami a második legmagasabb érték világszerte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top