Aktuális

Elfogták a játszótéri lövöldözőt

Fejlemény a múlt heti játszótéri lövöldözés ügyében. Egy airsoft fegyvert és két megkezdett doboz lőszert találtak a gyanúsított lakásán.

Szombaton valaki légpuskával lövöldözött a járókelőkre a IX. kerületi Ferenc téren. Egy kisgyermekes anyukát farmeren keresztül talált el, egy barátnőjét pedig az arcán, a lövés helye napokig piros volt – írja az Index.hu.

A rendőrség szerdára találta meg az elkövetőt. Közleményük szerint garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást G. Viktor 30 éves budapesti lakos ellen:

“A ferencvárosi rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. Több alkalommal, összesen 30 lakásban tartottak házkutatást, meghatározták a lehetséges lőirányokat, amelynek eredményeként november 4-én 19 óra körüli időben elfogták G. Viktort, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint lakásából adta le a lövéseket.”

A rendőrség a gyanúsított lakásán tartott házkutatáskor egy airsoft fegyvert és két megkezdett doboz lőszert talált és foglalt le. A gyanúsított a kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint az airsoft fegyvert csak szervezett játékokon használta.

Az ügyben a további eljárást – a gyanúsított szabadlábon hagyása mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top