Aktuális

Nemet mondunk az internetadóra

Ma este hatkor ismét tüntetés lesz az internetadó ellen. Nem érik be a szervezők a sarc korlátozásával, a tervezet teljes eltörlését követelik.

Rég nem váltott ki semmi idehaza akkora felzúdulást, mint az internethasználat megadóztatásának terve. Az első hírek még arról szóltak, hogy a kormány gigabájtonként 150 forintos internetadót vetne ki. Később a Fidesz rábólintott, hogy a sarcnak legyen felső határa – magánszemélyek esetében 700, vállalkozásoknál pedig 5 ezer forint. Hozzátették azt is: törvénnyel garantálják, hogy az adó nem az előfizetőket, hanem a szolgáltatókat terheli majd. A tőlük beszedett adóból származó bevételeket pedig a szélessávú internet kiterjesztésére irányuló program önrészeként fogja felhasználni a kormány. Ennek ellenére nem csillapodik a felháborodás a tervezet körül.

Az új adó híre vasárnap tízezres demonstrációt eredményezett Budapesten, mely után 48 órás ultimátumot adtak a szervezők a kormánynak arra, hogy vonja vissza a tervét. Ez a határidő jár le ma este hatkor, amikorra újabb tüntetést szerveznek a József nádor térre. A Facebookon eddig 15 ezren jelezték, hogy részt vesznek a megmozduláson. De nemcsak a fővárosban, hanem több vidéki nagyvárosban is szerveznek megmozdulásokat a hétre.

Mondj nemet te is az internetadóra ma este 18 órakor!

Mi ott leszünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top