Aktuális

Elkapták az Iszlám Államhoz tartó amerikai tinilányokat

Szíriába indultak, de még időben sikerült elfogni őket a frankfurti repülőtéren.

Három 15 és16 év közötti lányt fogott el az FBI Németországban, úton Szíria felé. Egy ISIS-taggal találkoztak volna, akivel a kapcsolatot is tartották. Az információt az FBI egy a lányokhoz közel álló személytől kapta. A tinédzsereket már visszaküldték az Egyesült Államokba, és mivel kiskorúak, nem biztos, hogy letartóztatják őket, ahogyan az is kérdéses, hogy félrevezetett kiskamaszokról, vagy lehetséges valódi terroristákról van szó.

Nem ők az első amerikai lányok, akik az ISIS-hez akartak csatlakozni. Júliusban tartóztatták le azt a denveri 19 éves nőt, aki az ISIS-ben harcoló barátjához tartott Szíriába.

Az ISIS erőteljes médiakampányt folytat, hogy önkénteseket toborozzon a világ bármely pontjáról, elhitetve velük, hogy fontos missziót teljesítenek. Áprilisban Ausztriából két bosnyák származású tinilány utazott Szíriába az ISIS-hez: “Allahot szolgálni, és meghalni érte”. A 16 éves Samra Kesinovicot és a 15 éves Sabina Selimovicot állítólag csecsen terroristákhoz adták hozzá, és állítólag mindketten terhesek. Ők szeretnének visszamenni, de az osztrák belügyminisztérium álláspontja szerint, ha valaki így lép le Ausztriából, annak már gyakorlatilag lehetetlen visszatérni. Az Interpol körözi őket, bár felröppent a hír, hogy egyikük már halott. Nagy-Britanniából körülbelül hatvan, 18–64 közötti nő van a több száz brit származású dzsihádista között a terrorista államban.

Az Iszlám Állam azért toboroz lányokat, mert úgy hiszik, hogy akiket nők ölnek meg, sosem juthatnak a mennyországba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top