Aktuális

Iszonyú párbeszéd a cséri halott babáról

Lejátszották a szakértők előtt azt a hangfelvételt, amin a vécébe fulladt baba családjának hívásait rögzítette a szombathelyi mentő.

A bíróság visszahelyezhette a tárgyalást a törvényszék székhelyére, Győrbe. A vádlottak padján továbbra is egy anya ül, aki a babáját angol WC-n ülve szülte meg, valamint férje és anyósa, akikkel együttesen sem jutottak el odáig, hogy a vízbe pottyant babát kivegyék – írja a Kisalföld.hu.

Kedden nem dőlt meg a szakvélemény: az anya beszámítható volt, s legfeljebb az eszméletlenséghez vezető első szinten – kábultságban – lehetett a szülés idején.
A bíróság lejátszotta azt a három felvételt, amit a szombathelyi mentő diszpécserszolgálata rögzített. Az első még normális mederben indul, aztán elszabadul a pokol, és már tudjuk: a háttérben meghal egy kisbaba.

“Jó napot kívánok, a feleségem szülni fog, fájdalmai vannak” – kezdte a férj. Néhány adatot egyeztetnek, megy a mentő. Öt perccel később a férj ingerültebben telefonál:
“Küldik már azt a mentőt?” “Uram, öt perce telefonált (…). “Már szédül, már rosszul van. Szerintem már ki is jött belőle a baba.” “Na jó, akkor hol van az a gyerek most?” “Nem tudom, a feleségem fel sem kel a WC-ről.” “A felesége a WC-n ül?!” “Igen.” “Na akkor nézze meg gyorsan…” “Dehogy nézem, ne is idegesítsen engem ilyesmivel!” “De nézze meg, hogy mit csinál most a felesége.” “Ott van az édesanyámmal.” (…) “És ővele nem tudok beszélni?” (A férj magyaráz telefonnal a kezében.) “Mi van a feleségével pillanatnyilag?” “Most eszméletlen.” “Eszméletlen a felesége?!” “Igen (…), nem tud semmit kommunikálni.” “Fekszik, vagy ül, vagy mit csinál?” “Hát ül a WC-n fekve.” “Mindjárt ott van a kocsi, uram. És sír a gyerek, vagy hogy van?” “Nem sír semmit, csönd van itt.”

Tíz perccel később már Szombathely hívja az apát. “Nem tudnak ott nekik segíteni valamit, hogy a kisgyereket ki lehetne onnan venni? A WC-t nem tudják szétszedni?” “Hogyhogy szétszedni?” “Hát hogy állítólag a kisgyerek be van oda szorulva. (…) Milyen WC ez?” “Ilyen sima lehúzós.” “Tessék mondani, csavaros a talpa, vagy hogy van ez rögzítve?” “Nem tudom, nem a miénk a ház, egy osztráké.” “Ön az édesapa?” “Igen.” “Nem tud ott nekik segíteni?” “Én nem tudok odamenni, mert rosszul leszek.” “És a mama?” “Ő itt van.” “Esetleg az tudna segíteni a kollégáknak, hogy most mi van?” (Az anyós átveszi a telefont, a mentő köszön neki.) “Mondják a kollégáim, hogy be van szorulva a kisgyerek a WC-be.” “Igen” (szenvtelenül hangzik a válasz). “Hölgyem, nem tudnának ott neki esetleg segíteni, hogy ne legyen a WC-n belül, vagy hogyan van ez megoldva?” (Egyszerű angol WC-ről beszélünk.) “Én nem is tudom, hogy milyen helyen van az ott.” “Esetleg le lehetne csavarozni?” (egy férfi beleszól, erre az anyós): “Azt mondja hogy teljesen le van rögzítve.” “Ja értem, akkor azért most gondolkodjanak, hogy hogyan tudnák azt onnan valahogyan kicsavarozni (…). Mindjárt segítenek a kollégák.” “Jó, viszonthallásra!” – zárja az asszony a beszélgetést.

A kis Gy. Edina a szakértő szerint akár öt-tíz percig fuldokolhatott, s nem volt olyan születési rendellenessége, ami miatt ne élhetett volna. A héten elhangzanak a perbeszédek, hamarosan ítélet várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top