Aktuális

Három idegen embert mentett ki egy égő autóból

Önzetlenül kockáztatta az életét a férfi. Le a kalappal előtte!

Néhány nappal ezelőtt a 41 éves nevelőtiszt, Rui Gouveia épp az éjszakai műszakba tartott, amikor látta, hogy az úton egy másik autó a rossz sávban száguld el mellette. Néhány perccel később az autó letért az útról, átfordult a levegőben, egy fának csapódott, majd rögtön kigyulladt.

Gouveiának nem volt ideje arra, hogy segítséget hívjon, azonnal megállt, a bajba jutott járműhöz rohant, és kirángatta belőle a 20 éves sofőrt, valamint két, 18 és 19 éves utasát, még épp azelőtt, hogy az autót teljesen elborították volna a lángok. Csodával határos módon egyikük sem szenvedett súlyos sérüléseket.

Három idegen embert mentett ki egy égő autóból

“Az ösztöneimre hallgattam, ahogy megláttam a tüzet, tudtam, hogy ki kell húznom őket” – nyilatkozta utóbb a férfi, aki életmentés közben a saját életét kockáztatta, hiszen a lángoló jármű bármelyik pillanatban fel is robbanhatott volna. Három fiatal köszönheti az életét a hősnek, három család lehet neki hálás, amiért nem veszítették el a gyermekeiket.

“Ha meg kellene tennem újra, megtenném” – fogalmazott Gouveia.

A 20 éves sofőrnek ittas vezetésért kell felelnie.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top