Aktuális

Töltsd le a pápát a mobilodra!

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre letölthető alkalmazás, amellyel szinte percről perce nyomon lehet követni Ferenc pápa megnyilatkozásait.

A Magyar Kurír katolikus hírportál által készített applikáció gyors és praktikus elérést kínál a pápa Twitter-üzeneteitől kezdve a szerdai katekéziseken át egészen a különböző alkalmakra írott üzeneteiig, illetve a magyar katolikus egyház legfrissebb híreit is az érdeklődők elé tárja. Az alkalmazás jelenleg androidos készülékeken érhető el, de néhány héten belül az iOS-felhasználók is letölthetik az alkalmazást – ígéri közleményében a portál.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a vasárnaponkénti Angelus-, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli-imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más jelentős alkalmakon mondott prédikációi, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is.
A magyar katolikus egyház híreiről pedig a hírek/hírfolyam rovaton keresztül értesülhetnek az érdeklődők.

Mint a portál írja, megválasztása óta Ferenc pápa személye és megnyilatkozásai iránt Magyarországon is nagy érdeklődés tapasztalható, mind a katolikus hívek, mind az egyházhoz szorosan nem kötődők részéről. A mobilalkalmazás létrehozói ennek a nagyfokú érdeklődésnek kívántak megfelelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top