Aktuális

Kiállnak az erőszak ellen az ELTE-sek

Felhívást tettek közzé az ELTE-sek, elítélik az erőszakot.

Minden bizonnyal a gólyatáborokban kirobbant szexuális visszaéléses botrányok miatt döntöttek úgy az ELTE-n, hogy a Facebookon felhívást tesznek közzé, amiben elítélik az erőszakot, a bántalmazást és az ezekről való hallgatást is.

Kezdeményezésükhöz hivatalosan is csatlakozott az ELTE ÁJK, ELTE TáTK, ELTE BGGyK, ELTE TÓK, ELTE Karrierközpont és az ELTE Rektori Hivatal is. “Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan állnak ki az erőszak ellen, ezért a kezdeményezést mostantól az egész Egyetemre kiterjesztjük. Cseréld le te is a cover fotód, viselj szalagot, és küldj képet! Állj ki te is az erőszak és a hallgatás ellen!”írják felhívásukban.

Szeptemberben írt róla a Somogyi Hírlap, hogy megerőszakoltak egy lányt Fonyódligeten, az ELTE Tanító- és Óvóképzőjének gólyatáborában. Később kiderült, hogy Az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának HÖK-elnöke tudott arról, hogy a gyanúsított korábban is zsarolt már egy lányt, ennek ellenére engedélyezte, hogy a 38 éves férfi jelen legyen a rendezvényen. A fonyódligeti eset után egy hónappal újabb, gólyatáborban történt nemi erőszak miatt indult vizsgálat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Egy év után tálalt ki egy lány, aki egy jogi karos gólyatáborban lett szexuális erőszak áldozata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top