Aktuális

Először isznak tiszta ivóvizet a gyerekek

Mi, akiknek karnyújtásnyira van az ivóvíz, elképzelni sem tudjuk, milyen az, ha naponta háromszor 3-4 kilométert kell gyalogolni a vízért. Zambiában a gyerekek ezt teszik – most pedig életükben először megkóstolhatják, milyen a kristálytiszta ivóvíz. Megható képkockák következnek.

A videó főszereplője Violet, aki Zambiában él. Napfelkelte előtt már elindul, hogy vizet hozzon a testvérének és nagymamájának. Naponta háromszor kell megtennie a 3 km-es utat. Miközben gyalogol, arról álmodik, hogy iskolába jár, és egyszer majd orvos lesz. Hozzá hasonlóan sok gyerek nem tud rendszeresen iskolába járni, mert vizet kell gyűjteniük.

Zambiában naponta 1600, 5 év alatt gyermek hal meg a szennyezett víz miatt. Aki túléli, az állandó hasfájástól, hasmenéstől és különféle bőrbajoktól szenved. A remény azonban bennük él, egy-egy sikeres kezdeményezésnek köszönhetően tiszta ivóvízhez tudnak jutni, ahogy az alábbi videóban is láthatjuk:

Forrás: World Vision Water

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top