Aktuális

Hétvégén nyár, hétfőn hidegfront

A hétvége még nyárias lesz, na de aztán...

A hétvége folyamán még kellemesen meleg, késő nyárias napoknak örvendhetünk, igaz, a délutánokat több helyen is záporok-zivatarok zavarhatják meg, de ez senkit ne riasszon el attól, hogy kirándulni, sétálni induljon a szabadba!

Nem sokáig élvezhetjük ugyanis ezt a jó időt, hétfőn már megint jön a hidegfront: a megnövekvő felhőzettel eső, zápor, zivatar és nem mellesleg feltámadó szél is érkezik; az északi-északnyugati légmozgást erős, északnyugaton viharos lökések is kísérhetik. Csupa jó hír!

Sajnos hétfőn sem lesz már igazán meleg, de kedd reggelre még kabátjainkat is elővehetjük: hajnalban mindössze 6 és 10 fok közötti értékekre számíthatunk. Kedden napközben lassan megnyugszik időjárásunk, szerdán pedig már újra a napsütésé lesz a főszerep. 

Érdemes lesz konyhakertünkből felszedni a még maradék paprikát, paradicsomot, a szerda hajnal ugyanis igen hidegnek ígérkezik: 3 és 8 fok közötti minimumokra van kilátás, a fagyzugos helyeken pedig talaj menti fagy sem kizárt…

További információkat találsz a kilátásokról az Időkép oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top