Aktuális

30 millió dolláros nyomravezetői jutalom a lelőtt maláj gép ügyében

Ez minden idők legnagyobb vérdíja.

Magukat fel nem fedő megbízók 30 millió dollárt ajánlottak fel a nyomravezetőnek, és egy német magánnyomozó céget bíztak meg azzal, hogy kiderítsék, ki lőtte le Ukrajna felett 298 emberrel a fedélzetén a maláj utasszállító gépet. Ez minden idők legnagyobb vérdíja, ugyanis annak idején Oszama bin Laden terroristavezérért “csupán” 25 millió dolláros nyomravezetői jutalmat ajánlottak fel.

A schleswig-holsteini székhelyű Wifka nyomozóiroda azt a megbízást kapta, hogy nyomozza ki és azonosítsa a maláj gép lelövőit, akik több száz ember halálát okozták. A Malaysian Airlines Ukrajna fölött átrepülő MH17-es járata július 17-én zuhant le az oroszbarát lázadók által ellenőrzött területen. A nyomozóiroda azt is közölte, hogy az összeget Zürichben, a legnagyobb svájci bankban letétbe helyezték, és a nyomravezető új személyazonosságot kap.

A nemzetközi vizsgálat továbbra is folyik az ügyben, de a helyszín átkutatását kezdetben megakadályozták a térséget ellenőrző orosz szeparatisták, akiket egyébként sokan gyanúsítanak a gép lelövésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top