Aktuális

Késő nyári hétvége zivatarokkal

Közeledik az őszi napéjegyenlőség időpontja, a csillagászati nyárból már csak néhány nap van hátra. Időjárásunk azonban erre a néhány napra hazánk legnagyobb részén késő nyárias jelleget ölt, igaz, nem lesz zavartalan a napsütés, és hétvégén főként keleten, északkeleten ismét előfordulhatnak záporok, zivatarok.

A hét utolsó munkanapján nyugat-délnyugat felől már felhők érkeznek fölénk, így korántsem lesz zavartalan a napsütés, de hosszabb-rövidebb időszakokra mindenhol kisüt a nap. Csapadékra még nem kell számítani, a déli-délkeleti szél pedig többfelé megélénkül. A leginkább felhős főváros és Északi-középhegység térségében 21-23, máshol 24-26 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton és vasárnap melegszik a levegő, a tartósabban napos tájakon akár 26-27 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, és az éjszakák sem lesznek már olyan hűvösek, mint például csütörtökre virradóra. A napsütést időnként, főként keleten-északkeleten azonban gyakrabban is felhők zavarhatják, és főként errefelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. A hevesebb gócokat akár felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetik. Vasárnap késő délutántól aztán egy hidegfront előterében már máshol is előfordulhatnak záporok, zivatarok, ezzel együtt egyre több helyen északnyugatira fordul a légmozgás. Ez a hidegfront erős, viharos széllökések, további záporok, zivatarok és jó néhány fokos lehűlés kíséretében hétfőn át is vonul majd fölöttünk.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top