Aktuális

Adásvétel: az alapvető illemszabályok

Adni-venni jó, pláne ha sikerünk van, örömünket leljük benne. Van ugyebár az a két menő hirdetési oldal, ahol ki-ki a megunt, használt, esetleg új dolgait tudja meghirdetni, és lennének potenciálisan érdeklődök, vásárlók. De mire érdemes figyelni? Mit illik, mit nem?

Én, a hirdető, azaz az eladói oldalt képviselem, mondhatom úgy, hogy rutinos hirdető vagyok. Hetente kapok 1-1 érdeklődő levelet a hirdetéseimmel kapcsolatban, és még mindig meg kell lepődnöm, hogy vagy ennyire el vannak tévedve emberek, vagy tényleg hülyének nézik az eladót. Átlagban 8-10 hirdetésem fut, az 1000 Ft-tól a 30 000 Ft-ig bezáróan. A lakásomat, autómat is hirdettem ezeken az oldalakon, utóbbit itt adtam el, előbbit ingatlanosnak sikerült. A hirdetéseim egyébként az 5 éves új lakásom eladásából megmaradt, tehát átlag max. 5 éves kisebb-nagyobb tárgyaimból álltak, állnak. Eladtam így már a kerti rattan szettemet, tujáimat is, sok mindent. Na de nézzük, hogy mit illene, és mit kellene szem előtt tartani akkor, amikor a vásárlói oldalon állunk.

Adás-vétel: az alapvető illemszabályok

Két dolgot szeretnék kiemelni, amire érdemes lenne odafigyelni, elkerülni és megkímélni magunkat egy felesleges levelezéstől:

– hol vagyok én, és hol van a hirdető

– szállítási feltételek, költségek

Illik, illene:

– megszólítani, elköszönni

– alkudni

Nem illik, nem illene

–  válasz nélkül lelépni

A rendező: Az élet blogon konkrét példákat is találsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top