Aktuális

Bevezethetik a dartsot a magyar közoktatásba

Hamarosan országjáró körút keretein belül ismertetik meg a darts sportágat az iskolákban.

Bevezethetik a darts sportágat a magyar közoktatásba – hangzott el a Magyar Darts Szövetség sajtótájékoztatóján. Mint Székely Pál dartsjátékos elmondta, Hollandiában és Angliában a darts nemzeti sport, a hollandoknál oktatják is az iskolákban, mivel fejleszti a gyermekek logikai készségét, és segít elsajátítani a matematikai alapműveleteket.

Elmondása szerint az itthoni felmérésekből kiderült, hogy a magyar gyerekek a legegyszerűbb matematikai műveletek, így az összeadás, a kivonás, a szorzás és az osztás szempontjából nagyon gyengén teljesítenek. “Ez adta az ötletet, hogy felkeressem a Microsoftot azzal a kéréssel, készítsenek egy olyan számítógépes szoftvert, amelynek segítségével a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a matematikai műveleteket” – árulta el Székely, aki ezt követően a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság támogatását is kérte ahhoz, hogy a darts oktatását bevezessék a mindennapos testnevelés részeként. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál pedig úgy gondolják, hogy a sakk mellett egy másik logikai készségeket fejlesztő játék is kell az iskolákba.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Microsoft által készített szoftvert, amellyel a különböző dartsjátékokat, valamint az azokhoz kapcsolódó matematikai részfeladatokat lehet szimulálni. Székely Pál a közeljövőben országjáró körút keretein belül mutatja majd be a szoftvert, és a darts sportágat számos iskolában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top