Aktuális

Özönvíz és hideg szeptember közepén

Hiába bízott a szeptemberi időjárás kegyességében a sok fesztiválszervező, sajnos nem alakultak jól a dolgok.

Ha Szolnokon kóstolnál gulyást vagy Szarvason szilvát, nem beszélve a budapesti szürke marháról, kürtős kalácsról, sörről és borról, feltétlenül vigyél esőkabátot!

Te már persze szerencsés vagy, ha ilyesmin gondolkodhatsz, sokaknak nehezebb volt az elmúlt időszak. Folyamatosan dolgoztak a tűzoltók, sok helyütt pedig homokzsákokkal kellett védekezni a kiöntő patakok ellen. Még így is voltak olyanok, akiket ki kellett költöztetni, és sajnos jó pár házat elöntött a víz. Vonatok álltak le, autópályákat zártak le… nem soroljuk.

Remélhetően a nehezén túl vagyunk, de azért ez bizony nem az indián nyár: az ősz a csúnyábbik arcát mutatja most – és ez így marad a hétvégén is.

Szombaton délelőtt elsősorban a nyugati és a középső, délután főként a keleti területeken várható eső, zápor, zivatar. Helyenként – elsősorban nyugaton – még ekkor is jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Időnként megerősödik a szél is. Délelőtt keleten, délután néhol nyugaton is kisüthet rövid időre a nap. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappal a Dunántúlon 16-21, másutt 21-27 fok között alakulnak a maximumok.

Vasárnap is többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. Zivatarokban a szél is megerősödik. Rövid napos időszakok néhol délnyugaton és északkeleten lehetnek. A minimum-hőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 17-26 fok között alakulnak, melegebb északkeleten lehet.

A bővebb kilátásokról olvasd el az Időkép előrejelzését!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top