Aktuális

Már nőszervezet is tiltakozik a sértő hangvételű rádióadás ellen

A héten nagy port kavart az, ahogyan a Class FM rádió reggeli műsorában sokak érzése szerint humorforrásként használtak egy bűncselekményt. A sajtó után jogvédők is tiltakoznak.

A Nőkért Egyesület egy, a Médiahatósághoz írt beadványban tiltakozik a Class FM Morning Show című műsorában elhangzott blokk miatt.

Mint A nemi erőszak nem vicces című dokumentumban írják, “a fonyódligeti gólyatáborban történt nemi erőszakot, bűncselekményt a class.fm rádió reggeli műsora relativizálva, bagatellizálva humorizáló kontextusba helyezte, ezért első lépésként panaszt nyújtunk be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz”.

A honlapon hozzáteszik, meggyőződtek arról, “semmi akadálya, hogy egyazon panaszt több állampolgár is benyújtson”, így mindenkit arra biztatnak, küldjön a hatóságnak levelet a tárgyban. A dolog megkönnyítése érdekében még egy kérelemmintát is közzétettek.

A Nők Lapja Café így reagált a történtekre első döbbenetében,
és így a másodikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top