Aktuális

Maradj a városban – pénzt kapsz!

Kaposvár havi 25 ezer forintot kínál diákjainak, ha helyben vállalnak munkát.

Nemhogy az országban, de egyenesen saját városában akarja tartani képzett embereit Kaposvár vezetése. Pályázatot indítottak: havi 25 ezer forintos ösztöndíjat kínálnak azoknak a helyi tanulóknak, akik vállalják, hogy tanulmányaik befejezés után a városban helyezkednek el.

“Kaposvár számít rád” – ez a jelmondat, ami 2008-ban egyszer már elhangzott, azóta több mint ötven diák részesült a támogatásban, közülük tavaly öt végzett hallgató vállalta, hogy a tanulmányai után Kaposvárt választja – áll a városháza közleményében.

Nem elég persze fiatalnak és képzettnek lenni (és persze helyinek), jól is kell tanulni.
A pályázaton azok a kaposvári állandó lakóhellyel rendelkező, 30. életévüket be nem töltött nappali tagozatos hallgatók vehetnek részt, akik államilag elismert felsőoktatási intézményben legalább két szemesztert elvégeztek, tanulmányi eredményük szemeszterenként eléri a 3,51-es átlagot,.

Az önkormányzat nem kíván lehetetlent: a “röghöz kötés” időszakos, elég támogatott szemeszterenként hat hónapot lehúzni a Somogy megyei településen.

Milyen érdekes, míg Miskolcon azért kapnak pénzt a lakók, hogy “kotródjanak el jó messzire”, addig Kaposvár igyekszik helyben tartani polgárait. Már a derék adófizetőket persze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top