Aktuális

Nemi erőszak a gólyatáborban – ő került előzetesbe

A Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. Mostanra kiderült az is, melyik iskoláról van szó.

A Kaposvári Járásbíróság 30 napra elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy “egy fonyódi gyermektábor területén” bántalmazott egy lányt, majd erőszakkal közösült vele – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

Olvasói levél volt az első hír, ennek állításait erősítette meg a Sonline.hu-n először a rendőrség. Akkor még nem lehetett tudni, melyik egyetem gólyatáborában történt az eset, a rendőrség csak annyit közölt, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást. Azóta kiderült, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Karáról van szó:  az iskola közleményt adott ki, miszerint a szervezett programoktól “függetlenül történt” a nemi erőszak: “A szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt.”

A Sonline.hu úgy tudja, nem a szervezők vagy a gólyák közül került ki az ügy gyanúsítottja, hanem egy külsős férfi lehetett a tettes, aki – mint írják – a táborban dolgozott; ám ez egyelőre csak feltételezés.

Az egyetem képviselői azt írják, “a biztonsági szolgálat és a szervezők is észlelték az atrocitást, kellő határozottsággal léptek fel, és gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról”. Hangsúlyozzák továbbá, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, a pszichológiai segítségnyújtást, valamint elutasítják “az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top