Aktuális

Időjárás: jön a hidegfront és vele a vihar

Nagy időjárásbeli különbséget hoz tanévkezdésre a vasárnap este érkező hidegfront a nyugati és keleti tájak között – írja az Időkép.

Vasárnap északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, mely a legfrissebb előrejelzések szerint nem vonul át hazánk fölött, ugyanis megreked a nyugati országrész fölött. Így szeptember első napjaira jelentős időjárásbeli különbség látszik kiéleződni az ország nyugati és keleti tájai között.

Szeptember első napján a Dunántúl és a középső tájak fölött sok lesz a felhő, többfelé esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal. Főként nyugaton akár nagy területen is kiadós mennyiségű csapadék hullhat. A Dunántúlon erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél, és az arrafelé élők kifejezetten hűvös, őszies időre készülhetnek, egészen nyugaton a 15 fokot sem éri majd el a legmagasabb hőmérséklet. Keleten ugyanakkor a változó felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a Nap, és csak mutatóban alakulhat ki jelentéktelen zápor. Ezeken a tájakon a légmozgás csak időnként élénkülhet meg, a Tiszántúlon délutánra pedig 30 fok közelébe melegedhet a levegő.

Kedden is marad előreláthatólag a kettősség: nyugaton hűvös, szeles, csapadékos, keleten változóan napos-felhős, meleg nyári időre számíthatunk.

Szerdára ez a hideg légörvény nyugat, délnyugat felé távolodik, így a Dunántúlon is egyre hosszabb időszakokra kisüt a Nap, és már csak egészen nyugaton, délnyugaton alakulhat ki kisebb csapadék.

Folyamatosan frissülő előrejelzést, itt találtok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top