Aktuális

Óriási vihart kavart az oktatóját véletlenül lelövő kislány ügye

Nagy a felháborodás a halálos kimenetelű lőtéri baleset miatt.

Heves társadalmi vitát váltott ki az Egyesült Államokban a közösségi oldalakon a minap történt arizonai lőtéri baleset, amikor is véletlenül fejbe lőtte lövészoktatóját egy Uzi típusú izraeli géppisztollyal egy 9 éves kislány. A fegyver visszarúgása miatt annak csöve sorozatlövés közben a 39 éves Charles Vacca oktató felé fordult, aki halálos fejlövést kapott. A végzetes baleset ügyében a vizsgálat lezárult, és a hatóságok nem emelnek vádat senki ellen; a halálesetet munkahelyi balesetként kezelik.

A Mohave megyei Bullets and Burgers lőtér szabályai szerint a 8-17 éves gyerekek szülői vagy más felnőtt felügyelete mellet használhatják a lőfegyvereket. A New Jersey-i kislány a szülei társaságában volt a lőtéren. A közösségi oldalakon leginkább azt kérdezték az emberek: milyen szülők azok, aki megengedik, hogy gyerekük ilyen veszélyes fegyvert vegyen a kezébe?

A lőtér üzemeltetője elmondta, hogy a gyerek szülei aláírtak egy nyilatkozatot, miszerint megértették a létesítmény szabályzatát. A szülők a gyerek közelében álltak, és videóra vették, amint oktatják őt, majd lő. Egy lőfegyverszakértő elmondta, hogy a legtöbb lőtéren van korhatár, és kilencévest általában nem engednek lőni. A fiatalkorúakra szigorúbb szabályok vonatkoznak, és az oktatók lövés közben általában rajta tartják a kezüket a fegyveren, ha az nagy erejű.

2008-ban egy massachusettsi fegyverkiállításon a 8 éves Christopher Bizilj véletlenül agyonlőtte magát az Uzi mikro változatával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top