Aktuális

Kellemes idővel búcsúzik a meteorológiai nyár

Szerdán egy hidegfront miatt több helyen várható eső, zápor, zivatar, csütörtöktől viszont javul az idő.

A szerdán átvonuló hidegfront nyomában augusztus utolsó napjaiban erősödik a nappali felmelegedés, hétvégére kellemes, nyárias idő köszönt be.

Csütörtökön és pénteken országszerte sok lesz a napsütés, csak kevés felhő jelenhet meg az égen, csapadék természetesen sehol sem várható. Ismét meglehetősen mélyre süllyedhet hajnalonként a hőmérséklet: a derült, szélcsendes északi és délnyugati völgyekben újra mérhetünk 5 fok körüli minimumokat, míg máshol nagyjából 7–12 fok lesz jellemző. Napközben mérsékelten meleg időre készülhetünk, csütörtökön 20–25 fokkal, majd péntekre melegszik a levegő, és az ország nagy részén már 25 fok körül tetőznek a maximumok.

Szombatra, illetve vasárnapra pár fokkal tovább erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap, főként délkeleten, akár 29-30 fok is lehet, de máshol is 26-28 fokra készülhetünk a legmelegebb órákban. A hosszabb napos időszakok mellett elsősorban északon–északnyugaton lehet időnként több felhő az égen, és ezeken a tájakon egy-egy zápor, esetleg zivatar sem zárható ki. Erős, viharos széltől ezúttal nem kell tartanunk, legfeljebb zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás.

Bővebb időjárási előrejelzésért kattints az Időkép oldalára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top