Aktuális

Záporokat, zivatarokat hoz a hétvége

A szárazabb pénteket követően hétvégén ismét csapadékosabb lesz az idő, vasárnap egy hidegfront is megérkezik.

Pénteken szárazabb időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. A Dunától keletre várható a naposabb idő, ugyanakkor napközben nyugat felől újabb felhők érkeznek, és délután a nyugati tájakon egy-egy futó zápor is előfordulhat. Hűvös lesz a hajnal, az északi, északkeleti tájakon 10 fok alá csökken a hőmérséklet, máshol 11-13 fok körül alakulnak a minimumok.

A hétvégén ismét sok felhő lesz felettünk. Szombaton az északkeleti tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol azonban nem igazán számíthatunk napsütésre, annál inkább esőre, záporokra, esetleg egy-egy zivatarra. Délután 21-27 fok közötti értékeket mérhetünk, a melegebb időre a Tiszántúlon van kilátás.

Vasárnap egy hidegfront érkezik, melynek következtében eső, záporok, zivatarok újból kialakulhatnak. A szél északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, helyenként, de elsősorban zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A Dunántúl nagy részén mindössze csak 15-18 fok közé melegszik a levegő, ezzel szemben a Tiszántúlon még 25-26 fok körüli értékeket mutathatnak napközben a hőmérők. A középső országrészben és északon 19-24 fok között alakul a hőmérséklet.

Arról, milyen időre számíthatunk a jövő héten, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top