Aktuális

Ma is bőrig ázunk

Az ország nagy részén csütörtökön is sok eső várható.

Az ország nagy részére csütörtökre is elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt. Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével mindenhol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Délelőtt szórványosan zivatarok alakulhatnak ki, ezeket sok eső, átmeneti szélerősödés, esetleg jégeső kísérheti. Egy-egy heves zivatar sem kizárt, ehhez 80 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb méretű jég társulhat. Északnyugat felől délkelet felé lassan mozgó frontzóna halad át az ország felett, és csütörtökön a nap második felében eléri a délkeleti országrészt is. Hatására helyenként – akár rövid idő alatt – jelentős mennyiségű csapadék (10-40, néhol 50 milliméternél is több) hullhat. Dörgésre, villámlásra is számítani lehet. Délután zivatarok is inkább már csak a keleti, délkeleti megyékben fordulhatnak elő. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet napközben 20–25, késő este 12–17 fok között alakul.

Arról, hogyan alakul időjárásunk a hétvégén, bővebben az Időkép oldalán olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top