Aktuális

Erről árulkodnak képeink az online társkeresőn

A párkereső profilod olyan, mint egy nyilvános adatbázis, ami alapján a regisztráltak könnyedén véleményt formálhatnak rólad, és megítélhetnek online jelenléted alapján. Egy-egy fotó számos személyiségjegyedről árulkodik.

Az internetes társkeresőkre feltöltött fényképeink hasonló funkciót töltenek be, mint amikor a különböző közösségi oldalakra posztoljuk fotóinkat. Cikkünkben összeszedtük a legtipikusabb fotótípusokat, melyek jelentéstartalmát is igyekeztünk megfejteni.

Mit mesélnek rólunk képeink az online társkeresőn?

A szelfi

A cyber tér egyre elterjedtebb jelensége az szelfi, vagyis az önarckép. Készítője saját magát fotózza, majd ezt tölti fel a különböző internetes portálokra vagy párkeresőkre. A szelfi készítőjéről egyértelműen árulkodik, hogy rendben van magával, önbizalomból nincs hiány, szívesen ismerkedik, és nem rejtegeti magát. Ez általában dicsérendő tulajdonság, megkönnyíti az ismerkedési folyamatot. Ám a szelfizéssel sem szabad túlzásokba esni, ugyanis ha online fotóalbumunk teli van több tucat önarcképpel, felvetődhet a kérdés: párt találni érkeztünk, vagy saját “tökéletességünkre” várunk visszaigazolást, megerősítést?

Szeretem a kutyám, macskám, hörcsögöm és társaik

Kedvenccel készült fotó akár roppant szimpatikus is lehet, pláne, ha az illető hölgy. Hiszen ezáltal érzelmes lány benyomását keltheted, ez pedig a pasik szemében roppant vonzó tulajdonságnak számít. Ám itt is fennáll a veszélye, hogy átesel a ló túlsó oldalára, ugyanis, ha szintén tömegszámra töltögeted fel képeid kutyusoddal, kiscicáddal, avval könnyedén magányos lánynak titulálhatnak, ami már nem különösebben kelti fel az erősebbik nem értékes figyelmét.

Túrabajnok

A kirándulásról feltöltött képek igazi jolly jokerként szolgálhatnak, hiszen ékes bizonyítékai annak, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus személy vagy, olyan, aki nem riad vissza egy kis kalandtól. A pasik szemében ez pedig egy vagány, sportos, kihívásokkal teli nőt fest le.

És mi a helyzet például a családi vagy a bulifotókkal? Tudd meg a Tükröm Tükröm blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top