Aktuális

Hidegfront jön augusztus 20-án

A legfrissebb előrejelzések alapján is úgy tűnik, hogy augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, melynek következtében többfelé kell számítani az ország területén záporokra, viharos széllökésekkel kísért zivatarokra.

A hét első két napján azonban még marad a nyugodt, nyárias időjárás, fokozódik a nappali felmelegedés, és az éjszakák is fokozatosan megenyhülnek – olvasható az Időkép jelentésében.

Hétfőn országszerte sok lesz a napsütés, vékony fátyolfelhők inkább csak az ország északi, északnyugati felén szűrhetik a Nap sugarait, de csapadék ezekből a felhőkből sehol sem valószínű. A Tiszától nyugatra és északon többfelé megélénkül a délire, délnyugatira forduló szél. A meglehetősen hűvös hajnalt követően délutánra az ország nagy részén 25 fok fölé melegszik a levegő.

Kedden kezdetben továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, majd délutántól északi és nyugati tájainkon már több lesz a felhő, és errefelé estétől már záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A déli, délnyugati szél többfelé élénk marad, emellett pedig igazi nyárias hőmérsékleti értékekre készülhetünk: délután 25-30 fok várható, a legmelegebbet a délkeleti tájakon mérhetjük.

Szerdán, nemzeti ünnepünkön aztán egy északnyugat felől érkező hidegfront hatására egyre többfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, hosszabb napos időszakok főként még a déli és keleti tájakon lehetnek. Kezdetben északon és a Dunántúlon, késő délutántól már délkeletebbre is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására. Északnyugatira, északira fordul, főként zivatarok környezetében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, így bizony a szabadtéri programokat és az esti tűzijátékot nem egy helyen az országban viharos időjárás zavarhatja. Északnyugaton már csak 23-25, délkeleten még 30-31 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Csütörtökre virradóra többfelé, napközben egyre inkább a keleti tájakon számíthatunk újabb záporokra, zivatarokra. Szeles, előreláthatólag néhány fokkal hűvösebb időre készülhetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top